Orangemazarinkage
8
Total:30 minutter
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 400 g marcipan, groftrevet
- 3 æg
- 75 g mel
- 1½ spsk appelsinskal, revet
- ½ appelsin, saften heraf
- et par dråber orangeblomstvand (fås f.eks. hos grønthandleren)
- 150 g neutral flødeost eller anden friskost
- 4-5 spsk flormelis
- 1 tsk appelsinskal, revet
- 1-2 appelsiner, skåret i appelsinfileter
- ¼ -½ granatæble, kernerne heraf.
- Ælt og rør det bløde smør sammen med marcipanen – gerne i en røremaskine. Tilsæt æggene et af gangen, og kom mel, appelsinskal, appelsinsaft og et par dråber orangeblomstvand i.
- Smør en springform af 22-24 cm. i diameter med lidt smør og drys kanterne med sukker. Hæld dejen heri og smør den ud til kanterne. Bag mazarinkagen 25-30 min ved 200 grader. Tag den ud og afkøl.
- Rør flødeost sammen med flormelis og appelsinskal og smør det ovenpå den afkølede kage. Og pynte med appelsinstykker, granatæblekerner og lidt citronmelisse.