pasta

Orecchiette med tomat og ost

En supernem ret, der er bevis på, at selv de mest enkle råvarer kan skabe et lækkert måltid.

Ingredienser

  • PASTA:
  • 400 g orecchiette eller andre små pastaer
  • TOMAT OG OST:
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk smør
  • 300 g broccoli
  • 300 g små cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 ansjosfileter (saltede, købes på glas i olie)
  • 10 semidried tomater
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  •  salt og peber
  • 150 g bacon eller pancetta
  • 75 g fast ricotta eller pecorino

Sådan gør du:

  1. Varm olie og smør på panden. Skær broccoli i små stykker og steg den et par minutter på panden.
  2. Tilsæt hele tomater sammen med knust hvidløg (knust med den brede side af skæret på en kniv).
  3. Hak ansjoserne og kom dem på panden.
  4. Lad det hele stege sammen i ca. 4 minutter, eller til tomaterne akkurat er ved at være møre.
  5. Kom de tørrede tomater og friske blade på, og fjern panden fra varmen.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Skær bacon i små tern, steg dem sprøde på en pande og læg dem på lidt køkkenrulle.
  8. Kog pastaerne i rigeligt, saltet vand, til de knapt er møre, og vend dem med pandens indhold.
  9. Bland bacon i, riv ost over retten og spis straks.
  10. TIP: Du kan vælge kun at bruge ansjos eller bacon i denne ret, men ved at bruge begge dele får du en mere nuanceret smag.