Orecchiette med tomat og ost
En supernem ret, der er bevis på, at selv de mest enkle råvarer kan skabe et lækkert måltid.
Ingredienser
- PASTA:
- 400 g orecchiette eller andre små pastaer
- TOMAT OG OST:
- 2 spsk olie
- 2 spsk smør
- 300 g broccoli
- 300 g små cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 1-2 ansjosfileter (saltede, købes på glas i olie)
- 10 semidried tomater
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1 håndfuld bredbladet persille
- salt og peber
- 150 g bacon eller pancetta
- 75 g fast ricotta eller pecorino
Sådan gør du:
- Varm olie og smør på panden. Skær broccoli i små stykker og steg den et par minutter på panden.
- Tilsæt hele tomater sammen med knust hvidløg (knust med den brede side af skæret på en kniv).
- Hak ansjoserne og kom dem på panden.
- Lad det hele stege sammen i ca. 4 minutter, eller til tomaterne akkurat er ved at være møre.
- Kom de tørrede tomater og friske blade på, og fjern panden fra varmen.
- Krydr med salt og peber.
- Skær bacon i små tern, steg dem sprøde på en pande og læg dem på lidt køkkenrulle.
- Kog pastaerne i rigeligt, saltet vand, til de knapt er møre, og vend dem med pandens indhold.
- Bland bacon i, riv ost over retten og spis straks.
- TIP: Du kan vælge kun at bruge ansjos eller bacon i denne ret, men ved at bruge begge dele får du en mere nuanceret smag.