Ørred med raw fennikel
Grillet fisk med masser af krydderurter og en sprød salat af fennikel og grønne ærter. Det er ægte sommermad.
4
Ingredienser
- 1-2 ørreder, ca. 800 g / 1000 g i alt
- 1 citron
- 1 bundt krydderurter f.eks. salvie, persille,
- dild eller timian
- lidt olie til pensling
- Raw fennikel
- 2 fennikel
- 500 g ærter i bælg
- 1 bundt dild
- saft af 1/2 citron
- 1 1/2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk. flydende honning
- Tilbehør
- 1 portion raita (se opskrift side 38)
- groft brød
Sådan gør du:
- Hvis ikke fiskehandleren har gjort det, skal du starte med at skrabe fisken fri for skæl. Hold fisken i halen og skrab en gaffel i retning af hovedet. Det sviner en del, så gør
- det evt. udenfor. Skyl ørreden og tør den af. Skær et par snit på hver side med en skarp kniv. Skær citronen i tynde skiver og fyld i bugen sammen med krydderurter. Pensl fisken med olie og steg den på en varm grill. Lad fisken blive helt færdig på den ene side, inden du vender den om. Krydr med salt og peber. Raw fennikel: Skær top og bund af fennikel og skær fennikel ultratyndt. Brug evt. et mandolinjern. Bælg ærterne. Hak dilden. Rør citronsaft med olie og flydende honning. Dryp dressingen over fennikel og vend med friskbælgede ærter og dild. Smag til med salt og peber. Server raw fennikel til ørred med raita og groft brød.
- Energi pr. person: 590 kcal.Fordelt på: protein 34 %, kulhydrat 40 %, fedt 26 %