Ørred
Lækker fisk i hverdagen
4
Ingredienser
- 600 g ørredfilet med skindside
- salt, peber
- 2 tsk olivenolie
- 5-Kornssalat:
- 150 g 5-kornsblanding
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 3-4 stilke fintsnittet bladselleri
- 1-2 udkernede, hakkede æbler
- kerner af 1 granatæble
- 25 g ristede hasselnødder
- 1 dl hakkede mynteblade
- 1 dl hakket kruspersille
- Servering:
- citroner
- 400 g fuldkornsbaguette
Sådan gør du:
- Skær fisken i mindre stykker, drys med salt og peber og steg stykkerne i olivenolie på skindsiden i 3-4 minutter, vend og steg dem på den anden side 2-3 minutter − eller til fisken føles fast ved et let tryk. Kog 5-kornsblandingen efter anvisningen på pakningen og lad den afkøle − det kan også gøres i forvejen. Rør og smag 5-kornsblandingen til med alle de øvrige ingredienser til salaten samt salt og peber, før den serveres til fisken med citroner og brød.
- ENERGI PR. PERSON: 690 kcal, fedt 29%, protein 27%, kulhydrat 44%