fisk

Ørred

Lækker fisk i hverdagen

4

Ingredienser

  • 600 g ørredfilet med skindside
  • salt, peber
  • 2 tsk olivenolie
  • 5-Kornssalat:
  • 150 g 5-kornsblanding
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 3-4 stilke fintsnittet bladselleri
  • 1-2 udkernede, hakkede æbler
  • kerner af 1 granatæble
  • 25 g ristede hasselnødder
  • 1 dl hakkede mynteblade
  • 1 dl hakket kruspersille
  • Servering:
  • citroner
  • 400 g fuldkornsbaguette

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i mindre stykker, drys med salt og peber og steg stykkerne i olivenolie på skindsiden i 3-4 minutter, vend og steg dem på den anden side 2-3 minutter − eller til fisken føles fast ved et let tryk. Kog 5-kornsblandingen efter anvisningen på pakningen og lad den afkøle − det kan også gøres i forvejen. Rør og smag 5-kornsblandingen til med alle de øvrige ingredienser til salaten samt salt og peber, før den serveres til fisken med citroner og brød.
  2. ENERGI PR. PERSON: 690 kcal, fedt 29%, protein 27%, kulhydrat 44%