4 pers.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olie
  • 100 g durumhvedemel
  • ca. 450 g italiensk tipo 00
  • hvedemel, pizzamel eller alm. hvedemel
  • 11/2 tsk. havsalt
  • Fyld:
  • 150 g reven pizzaost
  • 2 tsk. oregano

  1. Udrør gæren i vandet. Rør olie, salt og mel i. Ælt dejen meget smidig, og stil dejen til hævning ca. 1 time tildækket et lunt sted.
  2. Slå dejen ned, og form 2 firkanter ca. 1 cm tykke. Drys ost og oregano på den ene, læg den anden over, og tryk den godt ned over. Læg firkanten på bagepapir på en bageplade, og lad den efterhæve i 15 min. Bag den ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Skær focacciaen i firkanter, og server dem til suppen.