Ostefocaccia
4 pers.
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 100 g durumhvedemel
- ca. 450 g italiensk tipo 00
- hvedemel, pizzamel eller alm. hvedemel
- 11/2 tsk. havsalt
- Fyld:
- 150 g reven pizzaost
- 2 tsk. oregano
- Udrør gæren i vandet. Rør olie, salt og mel i. Ælt dejen meget smidig, og stil dejen til hævning ca. 1 time tildækket et lunt sted.
- Slå dejen ned, og form 2 firkanter ca. 1 cm tykke. Drys ost og oregano på den ene, læg den anden over, og tryk den godt ned over. Læg firkanten på bagepapir på en bageplade, og lad den efterhæve i 15 min. Bag den ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Skær focacciaen i firkanter, og server dem til suppen.