Ovnbraiseret bornholmerhane
Hanestykkerne titter lige op over skyen, så skindet bliver sprødt.
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Stege/bagetid:
- 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 1 bornholmerhane (ca. 1700 g)
- ¼ tsk stødt allehånde
- salt og peber
- 15 g smør
- 250 g store skalotteløg
- ¾ kg persillerødder
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- frisk timian
- 1-2 laurbærblade
- 2 dl hvidvin
- 6 dl hønsebouillon
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Del hanen i lår og bryst og del stykkerne i halve, så der bliver 8 stykker i alt.
- Bland allehånde, salt og peber og gnid det i hanestykkerne.
- Brun dem på en pande med smør og læg dem over på et fad.
- Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte. Skræl persillerødder og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med olivenolie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
- Brun dem i ovnen 10 min. Tag dem ud af ovnen og skru ned til 200 grader.
- Vend grønsagerne sammen med knust hvidløg, timian og laurbærblade og læg dem i bunden af et ovnfast fad.
- Læg hanestykkerneovenpå med skindsiden opad. Hæld vin og bouillon ved, så det lige netop ikke dækker – skindet skal stikke op over væsken.
- Sæt fadet i ovnen, til kødet er mørt og skindet sprødt – ca. 30 min.
- Hæld væsken over i en gryde og kog den lidt ind. Hæld den over grønsagerne og servér.