Panna Cotta med lime og sprøde kagestænger

Panna Cotta med lime og sprøde kagestænger

Frisk og lækker panna cotta med syrlig lime og sprøde kanelstænger.

(6 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 13 timer, heraf arbejdstid: 1 time
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk. reven limeskal
  • Pynt:
  • evt. lidt reven limeskal
  • Desuden:
  • 1 plade butterdej
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 1 sammenpisket æggehvide
  • perlesukker
  • Tilbehør:
  • jordbær og ribs

  1. Panna Cotta med lime:Læg husblassen i blød ikoldt vand i 10 min.
  2. Kom fløde, sukker, udskrabetvaniljestang, vaniljekorn oglimeskal i en gryde, og kog detop. Fjern vaniljestangen. Knughusblassen, og rør den i.
  3. Fordel cremen i 6 portionsformeeller glas. Lad cremenstivne i køleskabet i mindst12 timer eller natten over.
  4. Dypformene i varmt vand. Løsnkanten med en skarp kniv,og vend panna cottaen ud påtallerkner. Her har vi lavet desserteni glas, så de skal ikkevendes ud. Pynt evt. med lidtreven limeskal.
  5. Kagestænger:Læg dejpladen på et meldryssetbord. Rul marcipanenud, så den fylder 1⁄3 af dejpladenpå langs.
  6. Læg marcipanenpå dejpladens midte. Folddejen ind over marcipanenførst fra den ene side og så fraden anden side.
  7. Rul dejen ud,så den har samme størrelsesom en plade butterdej.
  8. Skærdejen i 6 strimler på langs. Snodejstrimlerne, og læg dem påbagepapir.
  9. Pensl med æggehvideog drys med perlesukker.
  10. Bag stængerne ved 180 gr. ica. 25 min. Afkøl dem, og serverdem til panna cottaerne.