
Panna Cotta med lime og sprøde kagestænger
Frisk og lækker panna cotta med syrlig lime og sprøde kanelstænger.
(6 personer)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Middel
- Tidsforbrug: 13 timer, heraf arbejdstid: 1 time
- 5 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 1 stang vanilje
- 1 tsk. reven limeskal
- Pynt:
- evt. lidt reven limeskal
- Desuden:
- 1 plade butterdej
- 100 g ren, rå marcipan
- 1 sammenpisket æggehvide
- perlesukker
- Tilbehør:
- jordbær og ribs
- Panna Cotta med lime:Læg husblassen i blød ikoldt vand i 10 min.
- Kom fløde, sukker, udskrabetvaniljestang, vaniljekorn oglimeskal i en gryde, og kog detop. Fjern vaniljestangen. Knughusblassen, og rør den i.
- Fordel cremen i 6 portionsformeeller glas. Lad cremenstivne i køleskabet i mindst12 timer eller natten over.
- Dypformene i varmt vand. Løsnkanten med en skarp kniv,og vend panna cottaen ud påtallerkner. Her har vi lavet desserteni glas, så de skal ikkevendes ud. Pynt evt. med lidtreven limeskal.
- Kagestænger:Læg dejpladen på et meldryssetbord. Rul marcipanenud, så den fylder 1⁄3 af dejpladenpå langs.
- Læg marcipanenpå dejpladens midte. Folddejen ind over marcipanenførst fra den ene side og så fraden anden side.
- Rul dejen ud,så den har samme størrelsesom en plade butterdej.
- Skærdejen i 6 strimler på langs. Snodejstrimlerne, og læg dem påbagepapir.
- Pensl med æggehvideog drys med perlesukker.
- Bag stængerne ved 180 gr. ica. 25 min. Afkøl dem, og serverdem til panna cottaerne.