Påskekage

Påskekage

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Bagetid:
  • ca. 45 min.
  • Fryse-egnet uden flødeskum
  • (8-10 personer)
  • 250 g smør
  • 225 g sukker (knap 3 dl)
  • 4 æg (mellem)
  • 3 dl saft af 3 appelsiner og 1 citron
  • reven skal af 1 appelsin
  • 250 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • Endvidere:
  • 2 dl abrikosmarmelade
  • 3 dl piskefløde
  • marcipan formet til kyllinger samt pistaciemarcipan og pistacier

  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
  2. Rør 1 dl af citrussaften i sammen med den revne skal. Bland bagepulveret i sigtet mel og vend det i dejen.
  3. Kom dejen i en velsmurt springform, 23-24 cm i diam. og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
  4. Tag den bagte kage ud af formen og prik den tæt med en strikkepind.
  5. Hæld forsigtigt resten af citrussaften over kagen, så kagen når at opsuge saften.
  6. Kagen kan nu flækkes til to bunde, og der lægges abrikos imellem og oven på bundene, eller den kan forblive hel med abrikosmarmeladen over.
  7. Dæk med let pisket flødeskum og sæt marcipankyllinger i pistaciemarcipanreder.
  8. Pynt med flækkede pistacier på flødeskummet.
  9. Kyllinger: Rul en nøddestor kugle til krop samt en mindre til hoved. Øjnene er hele nelliker og næbbet er et lille stykke rødt cocktailbær.