Påskekage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Bagetid:
- ca. 45 min.
- Fryse-egnet uden flødeskum
- (8-10 personer)
- 250 g smør
- 225 g sukker (knap 3 dl)
- 4 æg (mellem)
- 3 dl saft af 3 appelsiner og 1 citron
- reven skal af 1 appelsin
- 250 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- Endvidere:
- 2 dl abrikosmarmelade
- 3 dl piskefløde
- marcipan formet til kyllinger samt pistaciemarcipan og pistacier
- Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
- Rør 1 dl af citrussaften i sammen med den revne skal. Bland bagepulveret i sigtet mel og vend det i dejen.
- Kom dejen i en velsmurt springform, 23-24 cm i diam. og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
- Tag den bagte kage ud af formen og prik den tæt med en strikkepind.
- Hæld forsigtigt resten af citrussaften over kagen, så kagen når at opsuge saften.
- Kagen kan nu flækkes til to bunde, og der lægges abrikos imellem og oven på bundene, eller den kan forblive hel med abrikosmarmeladen over.
- Dæk med let pisket flødeskum og sæt marcipankyllinger i pistaciemarcipanreder.
- Pynt med flækkede pistacier på flødeskummet.
- Kyllinger: Rul en nøddestor kugle til krop samt en mindre til hoved. Øjnene er hele nelliker og næbbet er et lille stykke rødt cocktailbær.