Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)
Den gamle klassiker ”skidne æg” blev traditionelt serveret påskelørdag.
(2 personer)
Total:25 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 15 g smør
 - 1½ spsk. mel
 - 2 dl hønsebouillon
 - ca. 1 dl mælk
 - 1 spsk. fiskesennep
 - ½-1 spsk. dijonsennep
 - 2-3 æg
 - salt og peber
 - Pynt:
 - lidt brøndkarse (alternativt kørvel, persille eller purløg)
 - Tilbehør:
 - bacon, rugbrød eller kogte/brasede kartofler
 
Sådan laver du skidne æg
- Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
 - Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under omrøring, og kog sovsen i 8-10 min. Tilsæt evt. lidt mere mælk, til sovsen har den ønskede konsistens.
 - Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil dem, og skær dem i halve eller både.
 - Smag sovsen til med de to slags sennep, salt og peber. Sovsen skal ikke koge, efter at senneppen er tilsat.
 - Fordél sovsen i 2 varme tallerkner, og læg æggene i. Pynt med krydderurter, og servér straks med sprødstegt bacon, rugbrød eller kartofler.
 
9 skønne hjemmelavede påskeæg
- 
    
        
        Lav dit eget påskeæg
 - 
    
        
        Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
 - 
    
        
        Påskeæg med hård og blød nougat
 - 
    
        
        Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
 - 
    
        
        Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
 - 
    
        
        Chokoladepåskeæg
 - 
    
        
        Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
 - 
    
        
        Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
 - 
    
        
        Chokoladeæg med irish coffee