Pasta med frisk tomatsauce
4 personer
Ingredienser
- kogt pasta efter appetit (ca. 350 g)
- vand og salt til kogning
- 4-500 g solmodne cherrytomater eller andre aromatiske tomater
- 1-3 fed hvidløg (efter smag)
- lidt olie
- ca. 1 spsk. tomatpure af tørrede tomater (efter smag)
- frisk chili efter smag
- salt og peber
- 1-2 kugler mozzarella i små tern
- 1 potte frisk basilikum
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Imens hakkes de skyllede tomater meget groft.
- Pillet hvidløg hakkes fint og koges nogle minutter i olien uden at tage farve. Tomaterne tilsættes, og varmen øges, så de kommer i kog.
- Efter 2-3 min. tages gryden fra varmen, og saucen smages til med pure, chili, salt og peber.
- Vandet hældes fra pastaen, og den bredes ud i et varmt, halvdybt fad.
- Saucen hældes over, og til sidst drysses retten med snittet basilikum og ost i tern.