Pasta med frisk tomatsauce

Pasta med frisk tomatsauce

4 personer

Ingredienser

  • kogt pasta efter appetit (ca. 350 g)
  • vand og salt til kogning
  • 4-500 g solmodne cherrytomater eller andre aromatiske tomater
  • 1-3 fed hvidløg (efter smag)
  • lidt olie
  • ca. 1 spsk. tomatpure af tørrede tomater (efter smag)
  • frisk chili efter smag
  • salt og peber
  • 1-2 kugler mozzarella i små tern
  • 1 potte frisk basilikum

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Imens hakkes de skyllede tomater meget groft.
  2. Pillet hvidløg hakkes fint og koges nogle minutter i olien uden at tage farve. Tomaterne tilsættes, og varmen øges, så de kommer i kog.
  3. Efter 2-3 min. tages gryden fra varmen, og saucen smages til med pure, chili, salt og peber.
  4. Vandet hældes fra pastaen, og den bredes ud i et varmt, halvdybt fad.
  5. Saucen hældes over, og til sidst drysses retten med snittet basilikum og ost i tern.