Pasta med kødboller

Pasta med kødboller

Disse kødboller er stegt i ovnen, det er nemt og giver en koncentreret smag.

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 3 spsk. koncentreret tomat
  • 2 dl bouillon
  • salt, peber
  • Kødboller:
  • 400 g hakket, magert kalv og flæsk
  • 1 ¼ tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. tomatsauce
  • 1 lille finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 3 spsk. hvedemel
  • Desuden:
  • 300 g pasta, f.eks. spaghetti og evt. basilikum til pynt
  • Tilbehør:
  • blandet salat og friskrevet parmesan

  1. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Kom de flåede tomater, bouillon, tomatkoncentrat, salt og peber i. Kog saucen ca. 15 min. uden låg for svag varme.
  2. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål, og rør det sammen.
  3. Form kødboller med en barneske, og fordel dem i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  4. Kom kødbollerne i tomatsaucen, og varm kort igennem.
  5. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte. Vend pasta og sauce sammen. Pynt evt. med basilikum.