Pasta med kødboller
Disse kødboller er stegt i ovnen, det er nemt og giver en koncentreret smag.
4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 3 spsk. koncentreret tomat
- 2 dl bouillon
- salt, peber
- Kødboller:
- 400 g hakket, magert kalv og flæsk
- 1 ¼ tsk. salt
- 1 æg
- 2 spsk. tomatsauce
- 1 lille finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- Desuden:
- 300 g pasta, f.eks. spaghetti og evt. basilikum til pynt
- Tilbehør:
- blandet salat og friskrevet parmesan
- Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Kom de flåede tomater, bouillon, tomatkoncentrat, salt og peber i. Kog saucen ca. 15 min. uden låg for svag varme.
- Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål, og rør det sammen.
- Form kødboller med en barneske, og fordel dem i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Kom kødbollerne i tomatsaucen, og varm kort igennem.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte. Vend pasta og sauce sammen. Pynt evt. med basilikum.