Pasta med krydret kødsauce

Pasta med krydret kødsauce

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 renset rød chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g bacon i små tern
  • 400 g hakket oksekød,
  • maks. 10 % fedt
  • 1 ds. flåede hakkede tomater
  • 2 dl bouillon
  • 2 tsk. tørret oregano
  • salt, peber
  • 400 g båndpasta
  • Tilbehør
  • friskrevet parmesan og salat
  • Pynt
  • evt. 1 tsk. revet usprøjtet citronskal

  1. Hak løg, bladselleri, hvidløg, gulerødder og chili fint. Pas på chilien, er den meget stærk, så spar på den. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. tilsæt tomater, bouillon og oregano. Lad saucen simre ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  3. Vend pastaen i kødsaucen, og server straks med friskrevet parmesan og salat. Pynt evt. med citronskal.