Pasta med muslinger, tomat og hvidløg
Super lækker pastaret, som dine gæster med garanti vil elske dig for at servere.
Næringsindhold
- Energi pr. person:640 Kcal
4
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 5-6 tomater, 400 g
- 1 dl tør hvidvin eller tør vermouth
- ¼ tsk chiliflager eller cayennepeber
- ½ ubehandlet citron
- 400 g spaghetti eller linguine
- 1 bundt persille
- salt
Sådan gør du:
- Skyl muslingerne grundigt i flere hold koldt vand. Kassér muslinger, som ikke lukker
- sig efter et hårdt slag i bordet. Hak løgene og skær hvidløgene i tynde skiver. Svits løg og hvidløg i olien i en stor gryde ved middelhøj varme i ca. 3 minutter. Skær tomaterne i tern og svits dem med et par minutter. Skær skallen af citronen med en kartoffelskræller uden at få det hvide med og hak skallen fint. Tilsæt hvidvin eller vermouth, chiliflager eller cayennepeber samt citronskal, og kog saucen i et par minutter.
- Tilsæt muslingerne og grofthakket persille, damp muslingerne i saucen under låg, til de åbner sig, ca. 5 min. Rør i dem af og til. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Er tomatsaucen kogt lidt tør, tilsættes lidt af pastakogevandet. Vend pastaen grundigt sammen med muslinger og sauce. Smag til med salt og eventuelt mere chili eller cayenne.
- OBS! Kassér muslinger, som ikke har åbnet sig efter tilberedning. Server retten i dybe tallerkener med det samme.