Pasta med rå tomatsauce
SANDRA OM RETTEN: Denne ret er et bevis på, at selv de mest enkle råvarer kan blive det lækreste måltid.
2
Ingredienser
- 160 g pasta – gerne fuldkorn og helst spaghetti eller tagliatelle
- 10 store tomater, befriet for kerner og skåret i små tern
- 1 bundt bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1-2 friske røde chili med kerner, finthakket
- 2-3 spsk god olivenolie
- salt og peber
- friskrevet parmesan eller pecorino
Sådan gør du:
- Kog en stor gryde op med letsaltet vand til pastaen. Bland tomater, persille, hvidløg, chili og olivenolie godt sammen, og smag til med salt og peber. Kog pastaen efter anvisningen på posen, hæld vandet fra, men gem lidt af vandet i bunden af gryden (ca. ½ dl). Hæld tomatblandingen op i gryden, og bland det hele hurtigt, så tomaterne ikke falder for meget sammen. Servér med friskrevet parmesan eller pecorino.