pasta

Pasta med svampesauce

Fyldig og cremet med masser af smag fra årstidens lækreste svampe.

Ingredienser

  • PASTA:
  • 400-500 g penne eller garganelli
  • SVAMPESAUCE:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250-350 g champignon, karljohan eller andre svampe
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk Marsala
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 100 g pancetta, bacon eller tørret skinke
  • 40 g parmesan
  • en håndfuld frisk oregano, rucola eller spinat

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg fint. Skær svampene i mindre stykker, hvis de er for store. Steg løg og hvidløg på panden i olie, og kom svampene på. Steg det hele, til væsken fra svampene er fordampet. Tilsæt Marsala og derefter fløden. Krydr med salt og peber, og lad saucen koge godt sammen. Skær pancetta i små tern og steg kødet sprødt på panden. Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Vend saucen rundt i pastaen og drys med pancetta, parmesan og oregano.
  2. TIP: Du kan bruge alle mulige forskellige spiselige svampe afhængig af, hvad der er tilgængeligt, når du har lyst til at lave retten.