Pasta med svampesauce
Fyldig og cremet med masser af smag fra årstidens lækreste svampe.
Ingredienser
- PASTA:
- 400-500 g penne eller garganelli
- SVAMPESAUCE:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 250-350 g champignon, karljohan eller andre svampe
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk Marsala
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
- 100 g pancetta, bacon eller tørret skinke
- 40 g parmesan
- en håndfuld frisk oregano, rucola eller spinat
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg fint. Skær svampene i mindre stykker, hvis de er for store. Steg løg og hvidløg på panden i olie, og kom svampene på. Steg det hele, til væsken fra svampene er fordampet. Tilsæt Marsala og derefter fløden. Krydr med salt og peber, og lad saucen koge godt sammen. Skær pancetta i små tern og steg kødet sprødt på panden. Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Vend saucen rundt i pastaen og drys med pancetta, parmesan og oregano.
- TIP: Du kan bruge alle mulige forskellige spiselige svampe afhængig af, hvad der er tilgængeligt, når du har lyst til at lave retten.