Pasta & Pesto: Linguini med løvstikke-pesto
Lækker og skøn opskrift
Næringsindhold
- Energi pr. person:520 Kcal
- Fedt:27 %
- Protein:13 %
- Kulhydrat:60 %
4
Ingredienser
- 25 g reven parmesan
- 25 g pinjekerner
- 1-2 fed hvidløg
- 25 g løvstikke
- 20 g alm. kruspersille
- 1 tsk salt
- 1 dl olivenolie
- 450 g små, nye kartofler
- 250 g grønne bønner, haricots verts
- 300 g fuldkornslinguini (Il Fornaio)
- 70 g pesto = 1/3 af opskriften ovenfor
- + ½-1 dl kogevand fra pastaen
- salt og friskkværnet peber
- Servering:
- 25 g parmesanflager
- ekstra løvstikke
Sådan gør du:
- Begynd med pestoen. Kom parmesan, pinjekerner, løvstikke, persille og salt i en blender eller foodprocessor og blend det. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til du har en tyk pasta. Skrab eller skrub og kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand − stor nok til også at rumme bønnerne. Nip og kog bønnerne med de sidste 4-5 minutter − de skal være møre, men stadig have bid. Afdryp kartofler og bønner i en sigte. Kog pastaen efter anvisningen på pakningen − gem lidt af kogevandet til saucen og rør det med pestoen. Vend pastaen med pesto, kartofler og bønner. Smag til med salt og peber og server i dybe, varme tallerkener med ost og evt. ekstra løvstikke.