Pasta

Pasta & Pesto: Linguini med løvstikke-pesto

Lækker og skøn opskrift

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    520 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    13 %
  • Kulhydrat:
    60 %

4

Ingredienser

  • 25 g reven parmesan
  • 25 g pinjekerner
  • 1-2 fed hvidløg
  • 25 g løvstikke
  • 20 g alm. kruspersille
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 450 g små, nye kartofler
  • 250 g grønne bønner, haricots verts
  • 300 g fuldkornslinguini (Il Fornaio)
  • 70 g pesto = 1/3 af opskriften ovenfor
  • + ½-1 dl kogevand fra pastaen
  • salt og friskkværnet peber
  • Servering:
  • 25 g parmesanflager
  • ekstra løvstikke

Sådan gør du:

  1. Begynd med pestoen. Kom parmesan, pinjekerner, løvstikke, persille og salt i en blender eller foodprocessor og blend det. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til du har en tyk pasta. Skrab eller skrub og kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand − stor nok til også at rumme bønnerne. Nip og kog bønnerne med de sidste 4-5 minutter − de skal være møre, men stadig have bid. Afdryp kartofler og bønner i en sigte. Kog pastaen efter anvisningen på pakningen − gem lidt af kogevandet til saucen og rør det med pestoen. Vend pastaen med pesto, kartofler og bønner. Smag til med salt og peber og server i dybe, varme tallerkener med ost og evt. ekstra løvstikke.