Opskrift på pastasalat med grønne bønner

Pastasalat med grønne bønner, pære, og feta

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    300 Kcal

2

Ingredienser

  • 50 g rugmels- eller fuldkorspasta
  • 200 g grønne bønner (friske eller fra frost)
  • 1 lille rødløg
  • 1 pære
  • 75 g g feta 16 %
  • Dressing
  • 12 g olivenolie
  • 1 limefrugt, saften heraf
  • 1 spsk rødvinsbalsamico-glace
  • salt og peber
  • 1 spsk nigellafrø

Sådan laver du pastasalat

  1. Kog pastaen i vand, og tilsæt de grønne bønner de sidste par minutter af pastaens kogetid. Hak løg, pære og fetaen i fine tern, og bland det hele i en skål.
  2. Tilsæt olien, limesaft og balsamico og mos olien og fetaen ind i bønnerne med hænderne, så det bliver en slags flydende dressing. Drys med salt og peber.
  3. Rist nigellafrøene på en tør pande i ca. 2-3 min og ryst undervejes. Drys dem over salaten lige inden servering.
  4. Tip:
  5. Brug retten som en nem aftensmad, f.eks. efter en god gang motion om eftermiddagen. Tilsæt da to æg eller 200 g tun fra dåse. Retten koster med æg/tun 400 kcal pr person.