Hjemmelavet konfekt

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Se, hvor let du kan lave fantastiske himmerigsmundfulde til højtiden: Mozartkugler, lakridstrøfler, marcipanhjerter, konfektsnitter, praline, fudge, fyldte dadler og marcipan med chokolade-baileys.

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Nemme Mozartkugler

Vi snyder lidt og laver en rigtig simpel udgave af den klassiske Mozartkugle.

Tid: ca. 30 min. (ca. 30 stk.)

200 g god marcipan

50 g blød nougat

100 g flødechokolade til overtræk

kakaopulver til pynt

1. Skær marcipanen i ca. 30 skiver og nougat i en tilsvarende mængde små stykker.

2. Kom et lille stykke nougat på hver skive marcipan, og rul sammen til kugler.

3. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt ved svag varm over vandbad. Overtræk kuglerne,og sæt dem på et stykke stanniol. Når chokoladen er størknet, drysses kuglerne med kakaopulver.

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Lakridstrøfler

Selvom det ikke ligner trøfler, smelter de på tungen og smager af mere. Lakridspulver og sølvstøv kan købes hos www.specialkoebmanden.dk

Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling (ca. 24 stk.)

HUSK:
Marcipanhjerter
Tid:Konfektsnitter med mandler og pomerans Tid: Marcipan med chokolade-Baileys

Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling

(ca. 20 stk.)

150 g flødechokolade

¾ dl piskefløde

1 spsk. Baileys

200 g god marcipan

lidt flødechokolade til pynt

1. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt den ved svag varme over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør piskefløde og Baileys i. Sæt chokolademassen i køleskabet til næste dag.

2. Skær marcipanen i skiver, og top med chokolademasse. Pynt med spåner af flødechokolade.

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Praline med pecan

En rigtig julegodte: små folieforme fyldt med flødechokolade og skøn pecankaramel.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid

(20- 25 stk.)

50 g flødechokolade

1 dl piskefløde

½ dl sirup

50 g sukker

30 g flormelis

75 g pecannødder

20-25 små folieforme

1. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt den ved svag varme over vandbad.

2. Fordel den smeltede chokolade i bunde af små folieforme, så de er ca. ½ fyldt.

3. Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en gryde, og kog til karamel ved svag varme i ca. 30 min. under omrøring.

4. Tag gryden af varmen. Hak pecannødderne, og vend i karamellen. Fyld i formene, og lad konfekten størkne. Opbevar pralinen på køl.

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Fantastisk fudge

Uimodståelig blød fudge fyldt med rosiner og hasselnødder. Rosinerne kan naturligvis udelades, hvis der er folk i husstanden, der ikke mener, at rosiner

hører hjemme i madlavning.

Tid: ca. 50 min. plus tid til afkøling

ca. 30 stk.

1½ dl piskefløde

125 g sukker

150 g glukose

100 g hasselnødder

75 g rosiner

1. Kom piskefløde, sukker og glukose i en stor gryde, og kog op. Skru ned, og kog ved svag varme i ca. 45 min., til karamellen er gylden. Der skal røres i massen af og til. Karamellen skal have en tyk og sej konsistens og slippe grydens bund, når der røres.

2. Vend hasselnødder og rosiner i massen, og fordel i en form (ca. 20 x 20 cm) foret med bagepapir. Afkøl massen ved stuetemperatur, og skær den i mundrette hapser. Opbevar fudgen i køleskabet i en beholder med tætsluttende låg.

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Fyldte dadler

Store luksusdadler fyldt med marcipan og smagt til med calvados og pomerans – så nemt kan det gøres. Køb iranske dadler eller økologiske medjoul dadler, de er så bløde, at de næsten smelter på tungen.

Tid: ca. 15 min.

(ca. 15 stk.)

50 g pomerans

100 g god marcipan

calvados efter smag

15 store dadler

25 g pistacienødder

guldstøv til pynt

1. Hak pomerans fint, og ælt i marcipan sammen med calvados efter smag.

2. Udsten dadlerne, og fyld dem med marcipan. Hak pistacierne, og drys over. Pynt med guldstøv.

► SE OGSÅ: Juleknas for store og små

► SE OGSÅ: Den store bagedag

► SE OGSÅ: Julebag: Det bager jeg altid til jul