Perlebygotto med tomater og persille
Denne ret er en dansk udgaveaf italienernes elskederisotto. Så er du vild medrisotto, må du ikke undladeat prøve denne version.Her har vi lavet retten medperlespelt, men du kan ogsåbruge perlebyg.
4 pers.
Ingredienser
- 1 løg
- 300 g perlespelt
- 30 g smør
- 1 l hønsebouillon
- 1 dl fløde
- salt, peber
- 200 g cherrytomater
- 2 dl grofthakket bredbladet persille
- 1 dl revet dansk ost f.eks. svendbo
- Skær løget i små tern.Svits løg og korn i smøri en gryde, til smørret erklart. Tilsæt en suppeskefuldkogende bouillonad gangen. Rør rundt, såbyggen ikke brænder på.Tilsæt først den næste skefuldvæske, når den forrigeer opsuget.
- Kog bygottoen ca. 25min. i alt.3. Rør bygottoen medfløde. Smag til med saltog peber. Fordel bygottoeni dybe tallerkner, og topanretningen med tomater,persille og ost. Kan du ikkeskaffe svendbo ost, kan duerstatte den med en andenmild fast ost.