Pirogger med grøntsagsfyld
Ny inspiration til madpakken − eller måske bare som et lækkert og mættende mellemmåltid. Pirogger er også perfekte til skovturen og sammenskudsgildet.
6 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 75 g fuldkornshvedemel
- Ca. 250 g hvedemel
- FYLD:
- 1-2 fintsnittede porrer
- 2 store, hakkede tomater
- 1 tsk olivenolie
- Frisk eller tørret basilikum
- Salt, friskkværnet peber
- 25 gr. groftreven emmentaler
- Evt. 125 g røget skinke i terninger
- PENSLING: 1 sammenpisket æg
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt olie, salt og fuldkornsmel. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, ælt dejen blød og smidig og lad den hæve ca. ½ time.
- Ælt dejen igennem, del den i seks lige store stykker og rul hvert af dem til en cirkel, ca. 15 cm i diameter.
- Svits porrer og tomater i olivenolie 4-5 minutter under omrøring. Rør skinken smagt til med basilikum, salt og peber i og lad det hele småsnurre 5 minutter og lad det derefter afkøle.
- Fordel fyldet på halvdelen af dejcirklerne. Drys ost på, fold dejen over og luk kanterne omhyggeligt, evt. ved hjælp af en gaffel.
- Læg piroggerne på en plade med bagepapir, dæk dem med plastfilm og lad dem hæve 20 minutter.
- Pensl piroggerne med æg og bag dem gyldne ved 225° på midterste ribbe i ovnen ca. 15 minutter. Server dem lune.
- Energi pr. stk.: 290 kcal, fedt 23%, protein 18%, kulhydrat 59%