Pirogger

Pirogger med grøntsagsfyld

Ny inspiration til madpakken − eller måske bare som et lækkert og mættende mellemmåltid. Pirogger er også perfekte til skovturen og sammenskudsgildet.

6 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • Ca. 250 g hvedemel
  • FYLD:
  • 1-2 fintsnittede porrer
  • 2 store, hakkede tomater
  • 1 tsk olivenolie
  • Frisk eller tørret basilikum
  • Salt, friskkværnet peber
  • 25 gr. groftreven emmentaler
  • Evt. 125 g røget skinke i terninger
  • PENSLING: 1 sammenpisket æg

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt olie, salt og fuldkornsmel. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, ælt dejen blød og smidig og lad den hæve ca. ½ time.
  2. Ælt dejen igennem, del den i seks lige store stykker og rul hvert af dem til en cirkel, ca. 15 cm i diameter.
  3. Svits porrer og tomater i olivenolie 4-5 minutter under omrøring. Rør skinken smagt til med basilikum, salt og peber i og lad det hele småsnurre 5 minutter og lad det derefter afkøle.
  4. Fordel fyldet på halvdelen af dejcirklerne. Drys ost på, fold dejen over og luk kanterne omhyggeligt, evt. ved hjælp af en gaffel.
  5. Læg piroggerne på en plade med bagepapir, dæk dem med plastfilm og lad dem hæve 20 minutter.
  6. Pensl piroggerne med æg og bag dem gyldne ved 225° på midterste ribbe i ovnen ca. 15 minutter. Server dem lune.
  7. Energi pr. stk.: 290 kcal, fedt 23%, protein 18%, kulhydrat 59%