Pizza med asparges og gedeost
Arbejdstid: 20 min.Hævetid: 1 timeBagetid: ca. 20 min.Fryse-egnet
4 personer
Ingredienser
- 500 g grønne asparges
- 1 spsk olie (evt. fra osten)
- ca. 200 g frisk gedeost (i olie, drænet vægt)
- Pizzadej:
- 15 g gær
- 2 dl vand (lunkent)
- ½ tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- ca. 325 g hvedemel
- Pynt:
- Friske basilikumblade
- Pizzadej: Smuldr gæren i vandet og rør, til den er opløst. Tilsæt salt, olie og gradvist mel. Ælt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve ca. 1 time.
- Form fire små pizzabunde (ca. 1 cm tykke) og læg dem på bagepapir.
- Fyld:
- Bræk den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i stykker på 3-4 cm.
- Vend dem i olie og fordél dem sammen med stykker af gedeost på pizzaerne.
- Bag dem sprøde ved 225 grader i 15-20 min. Pynt med basilikumblade.