Pizza med asparges og gedeost

Pizza med asparges og gedeost

Arbejdstid: 20 min.Hævetid: 1 timeBagetid: ca. 20 min.Fryse-egnet

4 personer

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges
  • 1 spsk olie (evt. fra osten)
  • ca. 200 g frisk gedeost (i olie, drænet vægt)
  • Pizzadej:
  • 15 g gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 325 g hvedemel
  • Pynt:
  • Friske basilikumblade

  1. Pizzadej: Smuldr gæren i vandet og rør, til den er opløst. Tilsæt salt, olie og gradvist mel. Ælt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve ca. 1 time.
  2. Form fire små pizzabunde (ca. 1 cm tykke) og læg dem på bagepapir.
  3. Fyld:
  4. Bræk den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i stykker på 3-4 cm.
  5. Vend dem i olie og fordél dem sammen med stykker af gedeost på pizzaerne.
  6. Bag dem sprøde ved 225 grader i 15-20 min. Pynt med basilikumblade.