suppe

Porre- & ærtesuppe med wasabi

Denne suppe er både nem og lækker. Ærterne giver suppen en flot grøn farve, og hvem vil ikke gerne have lidt kulør på sin mad i de grå vintermåneder?

4

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 snittede porrer
  • 1 fed snittet hvidløg
  • 1 tsk timianblade
  • 1 laurbærblad
  • 9-10 dl hønsebouillon
  • 300 g ærter
  • 1 groftskåret hjertesalat
  • 1 spsk friskhakket mynte
  • Salt
  • Peber
  • WASABI-CREME:
  • 1 dl fraiche 6%
  • 1-2 tsk wasabi – eller efter smag
  • 300 g rugbrødscroutoner

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en gryde og sauter porrer, hvidløg samt timian- og laurbærblad heri. Tilsæt bouillon, ærter, salat samt mynte og lad det hele snurre ca. 20 minutter.
  2. Blend og smag suppen til med salt og peber. Rør og smag cremen til med wasabi efter ønsket styrke og server den til den varme suppe med rugbrødscroutoner.