Porre- & ærtesuppe med wasabi
Denne suppe er både nem og lækker. Ærterne giver suppen en flot grøn farve, og hvem vil ikke gerne have lidt kulør på sin mad i de grå vintermåneder?
4
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 2 snittede porrer
- 1 fed snittet hvidløg
- 1 tsk timianblade
- 1 laurbærblad
- 9-10 dl hønsebouillon
- 300 g ærter
- 1 groftskåret hjertesalat
- 1 spsk friskhakket mynte
- Salt
- Peber
- WASABI-CREME:
- 1 dl fraiche 6%
- 1-2 tsk wasabi – eller efter smag
- 300 g rugbrødscroutoner
Sådan gør du:
- Varm olien i en gryde og sauter porrer, hvidløg samt timian- og laurbærblad heri. Tilsæt bouillon, ærter, salat samt mynte og lad det hele snurre ca. 20 minutter.
- Blend og smag suppen til med salt og peber. Rør og smag cremen til med wasabi efter ønsket styrke og server den til den varme suppe med rugbrødscroutoner.