Rabarberfool med trekantkager
(4 personer)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Middel
 - Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 time.
 - 250 g rabarber i 1 cm tykke skiver
 - 60 g sukker
 - 1 dl vand
 - 1⁄2 tsk. stødt kanel
 - 1 portion vaniljecreme (se under hindbærcharlotte, link nederst)
 - Trekantkager:
 - 75 g mandler
 - 100 g smør
 - 150 g hvedemel
 - 50 g flormelis
 - 1 æggeblomme
 - Pynt:
 - glasur, evt. farvet lyserød med frugtfarve eller bolsjefarve
 
- Rabarberfool: Kog rabarber, sukker, vand og kanel sammen i en gryde i ca. 10 min. Afkøl det.
 - Vend rabarberblanding og creme sammen. Fordel det i portionsglas, og servér med trekantkagerne herunder.
 - Trekantkager: Kom smuttede mandler i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 8-10 min. Afkøl dem. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor.
 - Smuldr smørret i mel og blendede mandler blandet med flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
 - Udrul dejen i ca. 1⁄4 cm’s tykkelse, og skær trekanter ud, ca. 8 cm på den længste side.
 - Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe.
 - Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Pynt evt. kanterne af kagerne med lidt sigtet flormelis.
 - Server de pyntede kager til rabarberfoolen. Resten af kagerne kan gemmes i en kagedåse.