Rabarber/jordbærkage

Rabarber/jordbærkage

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Dej:
  • 175 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 4 æggeblommer
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 ½ dl mælk
  • Fyld:
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • ½ kg rabarber
  • 300 g jordbær
  • 100 g smuttede mandler
  • Til formen:
  • smør og rasp

  1. Rør blødt smør cremetmed sukker, vaniljesukkerog æggeblommer.Bland mel med bagepulverog salt og rør det ismørcremen skiftevismed mælken.
  2. Smør enspringform (26 cm) medsmør og drys med rasp.Fordel dejen i bundenaf formen og glat denmed en dejskraber.
  3. Piskæggehviderne halvstive,tilsæt sukker lidtefter lidt og pisk det tilmarengs.
  4. Skær de skyllede,aftørrede rabarberi tynde skiver og del derensede jordbær i kvarter.Vend rabarber, jordbærog grofthakkedemandler i marengsmassen.
  5. Fordel frugtmarengsenoven på dejenog bag kagen midt iovnen ved 200 graderi ca. 1 time. Dæk evt.kagen med et stykkestanniol undervejs, hvisoverfladen begynder atblive for mørk.
  6. Tjek meden tandstikker, om kagener gennembagt. Ladden hvile i formen 10min., før kanten løsnesmed en kniv, og formenåbnes. Server kagenafkølet.