Rabarber/jordbærkage
8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Dej:
- 175 g smør
- 150 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 4 æggeblommer
- 250 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 ½ dl mælk
- Fyld:
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- ½ kg rabarber
- 300 g jordbær
- 100 g smuttede mandler
- Til formen:
- smør og rasp
- Rør blødt smør cremetmed sukker, vaniljesukkerog æggeblommer.Bland mel med bagepulverog salt og rør det ismørcremen skiftevismed mælken.
- Smør enspringform (26 cm) medsmør og drys med rasp.Fordel dejen i bundenaf formen og glat denmed en dejskraber.
- Piskæggehviderne halvstive,tilsæt sukker lidtefter lidt og pisk det tilmarengs.
- Skær de skyllede,aftørrede rabarberi tynde skiver og del derensede jordbær i kvarter.Vend rabarber, jordbærog grofthakkedemandler i marengsmassen.
- Fordel frugtmarengsenoven på dejenog bag kagen midt iovnen ved 200 graderi ca. 1 time. Dæk evt.kagen med et stykkestanniol undervejs, hvisoverfladen begynder atblive for mørk.
- Tjek meden tandstikker, om kagener gennembagt. Ladden hvile i formen 10min., før kanten løsnesmed en kniv, og formenåbnes. Server kagenafkølet.