Rabarbertærte med kanelsirup

Rabarbertærte med kanelsirup

Ingredienser

  • Arbejdstid: 11/2 time
  • Kogetid: 15 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 tærte til 8 personer)
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • Rabarber:
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl vand
  • skal og saft af 1 citron (usprøjtet, fintrevet)
  • 1 stk hel kanel
  • 2 bdt rabarber (750 g, i 2 cm stykker)
  • 1 blad husblas
  • Creme:
  • 125 g flødeost
  • 11/4 dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk vaniljesukker

  1. Dej: Bland mel, sukker og salt og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
  2. Rabarber: Giv sukker, vand, citronskal, 1 spsk citronsaft og kanel et opkog i en gryde. Vend halvdelen af rabarberstykkerne i og lad dem simre under forsigtig omrøring, til de lige er møre (ca. 5 min.). De må endelig ikke koge ud.
  3. Læg dem over i et dørslag over en skål og lad dem dryppe af. Gentag med resten af rabarberstykkerne. Hæld den afdryppede væske tilbage i gryden og kog den ind til ca. det halve. Tag den af varmen, tilsæt udblødt husblas og lad den afkøle.
  4. Creme: Pisk flødeost, piskefløde, sukker og vanilje til en tyk og luftig creme. Sæt den i køleskab.
  5. Tærtebund: Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24-26 cm).
  6. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren i 20 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Læg et stykke bagepapir og nogle tørrede bønner på tærtebunden og bag den midt i ovnen i ca. 15 min. Tag bagepapir/bønner af og bag tærtebunden yderligere ca. 10 min. Stil den til afkøling på en rist.
  8. Tærten: Læg tærtebunden på et fad og fyld den med flødeostecreme.
  9. Læg de afdryppede rabarber på cremen og dryp rabarbersiruppen over. Servér straks.