Rabarbertærte med kanelsirup
Ingredienser
- Arbejdstid: 11/2 time
- Kogetid: 15 min.
- Bagetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- (1 tærte til 8 personer)
- Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 125 g smør
- 1 æg
- Rabarber:
- 200 g sukker
- 3/4 dl vand
- skal og saft af 1 citron (usprøjtet, fintrevet)
- 1 stk hel kanel
- 2 bdt rabarber (750 g, i 2 cm stykker)
- 1 blad husblas
- Creme:
- 125 g flødeost
- 11/4 dl piskefløde
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk vaniljesukker
- Dej: Bland mel, sukker og salt og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
- Rabarber: Giv sukker, vand, citronskal, 1 spsk citronsaft og kanel et opkog i en gryde. Vend halvdelen af rabarberstykkerne i og lad dem simre under forsigtig omrøring, til de lige er møre (ca. 5 min.). De må endelig ikke koge ud.
- Læg dem over i et dørslag over en skål og lad dem dryppe af. Gentag med resten af rabarberstykkerne. Hæld den afdryppede væske tilbage i gryden og kog den ind til ca. det halve. Tag den af varmen, tilsæt udblødt husblas og lad den afkøle.
- Creme: Pisk flødeost, piskefløde, sukker og vanilje til en tyk og luftig creme. Sæt den i køleskab.
- Tærtebund: Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24-26 cm).
- Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren i 20 min. Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg et stykke bagepapir og nogle tørrede bønner på tærtebunden og bag den midt i ovnen i ca. 15 min. Tag bagepapir/bønner af og bag tærtebunden yderligere ca. 10 min. Stil den til afkøling på en rist.
- Tærten: Læg tærtebunden på et fad og fyld den med flødeostecreme.
- Læg de afdryppede rabarber på cremen og dryp rabarbersiruppen over. Servér straks.