Råmarineret helleflynder
Vil du tabe dig − og må vægttabet godt holde? Så prøv denne opskrift
4
Ingredienser
- 400 g frisk helleflynder − husk at fryse den ned dagen før du skal bruge den!
- 1 dl æbleeddike
- 1½ dl kryddersnaps
- ½ bdt. dild, vasket og plukket groft
- ½ bdt. løvstikke, vasket og plukket groft
- ½ bdt. persille, vasket og plukket groft
- 100 g ramsløg, spinat eller grønkål, vasket og skåret helt tyndt
- Rugbrød:
- 4 skiver rugbrød
- 2 spsk smør
- Salat:
- 1 blomkål, delt i buketter, skåret i tynde chips
- 2 spsk æbleeddike
- 2 rødløg
Sådan gør du:
- Fjern skindet fra fisken. Pak hver filet ind i film og frys i 1 døgn.
- Tag fisken ud et par timer før brug. Når den er halvt optøet, kan du skære tynde, smukke skiver, som du lægger på en tallerken. Lad fisken dække hele tallerkenen og kun i et lag − 1 tallerken per gæst.
- Drys på hver tallerken 1 skefuld salt og lidt friskkværnet hvid peber. Fordel æbleeddike og snaps hen over. Læg en håndfuld af de blandede urter ovenpå. Drys også lidt af de fintskårne ramsløg over. Resten af ramsløgene bruges til salat.
- Skær hver skive rugbrød i 3 aflange stykker. Rist dem på begge sider på en pande med smør, der lige er bruset af. Lad brødet ligge og tørre lidt på køkkenrulle.
- Bland blomkålschips i en skål med rødløg, ramsløg og lidt æbleeddike og smag til med lidt salt. Anret salaten sammen med fisken og rugbrødet. Smag til med lidt salt.
- Opskriften er fra bogen Verdens bedste kur af Arne Astrup og Christian Bitz