grill

Rejer og sprød salat

Rejer på spyd og en sprød salat fuld af vitaminer − og du har den lækreste sommermenu.

4

Ingredienser

  • 300 g kinarejer
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 2 limefrugter
  • 1 spsk sesamolie
  • 1/2 tsk. salt
  • Sprød sommersalat:
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt forårsløg

Sådan gør du:

  1. Giv citrongræs et ordentligt slag med en kødhammer og hak det fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rør citrongræs med chili, presset hvidløg, limesaft og sesamolie. Kom marinade og rejer i en frysepose. Bind en knude og lad rejerne marinere i 1 time. Skræl mangoen og skær i både. Halver avokadoen, fjern stenen og skær i både. Snit peberfrugt, radiser og forårsløg. Vend forsigtigt ingredienserne sammen.
  2. Tag rejerne op af marinaden og fordel dem på spyd. Grill rejerne i ca. 2 min. på hver side over direkte høj varme. De må endelig ikke få for længe. Server med sprød sommersalat.
  3. Energi pr. person: 180 kcal, protein 32%, kulhydrat 38%, fedt 30%