Risnudler med store rejer
Hurtig mad med ingefær, som styrker kredsløbet − og det smager forrygende.
16-20 rå tigerrejer
Ingredienser
- GRØNT:
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 bundt forårsløg
- 10 g ingefær
- 2 spsk olie
- SAUCE:
- 2 spsk sojasauce
- 5 spsk østerssauce
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk sukker
- saft og fintrevet skal fra 1 økologisk
- limefrugt
- 2 fed hakket hvidløg
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- ½ agurk
- 1 håndfuld frisk koriander
- evt. ½ tsk tørrede chiliflager
- NUDLER:
- 250 g risnudler
- Vermicelli
Sådan gør du:
- Pil rejerne (lad evt. halen blive på rejen) og læg dem på køkkenrulle. Skær begge peberfrugter i strimler og forårsløg i skrå skiver. Skær ingefær i papirtynde skiver. Rist peberfrugter, forårsløg og ingefær på panden i olie. Varm alle ingredienserne til sauce op i en lille gryde, læg rejerne i og lad dem koge et minut, lige inden nudlerne er færdige. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i halvmåner. Kog nudlerne og vend dem med sauce, grønsager og agurkeskiverne. Drys med koriander og evt. chili og server retten straks.
- Tip: I stedet for rejer kan du også bruge filet af laks, torsk eller anden slags fisk.