nudler

Risnudler med store rejer

Hurtig mad med ingefær, som styrker kredsløbet − og det smager forrygende.

16-20 rå tigerrejer

Ingredienser

  • GRØNT:
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 10 g ingefær
  • 2 spsk olie
  • SAUCE:
  • 2 spsk sojasauce
  • 5 spsk østerssauce
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sukker
  • saft og fintrevet skal fra 1 økologisk
  • limefrugt
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • ½ agurk
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • evt. ½ tsk tørrede chiliflager
  • NUDLER:
  • 250 g risnudler
  • Vermicelli

Sådan gør du:

  1. Pil rejerne (lad evt. halen blive på rejen) og læg dem på køkkenrulle. Skær begge peberfrugter i strimler og forårsløg i skrå skiver. Skær ingefær i papirtynde skiver. Rist peberfrugter, forårsløg og ingefær på panden i olie. Varm alle ingredienserne til sauce op i en lille gryde, læg rejerne i og lad dem koge et minut, lige inden nudlerne er færdige. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i halvmåner. Kog nudlerne og vend dem med sauce, grønsager og agurkeskiverne. Drys med koriander og evt. chili og server retten straks.
  2. Tip: I stedet for rejer kan du også bruge filet af laks, torsk eller anden slags fisk.