Rissalat med kylling og karry
God og mættende rissalat - nem at lave, hvis du har en rest kylling tilovers.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 30 min.
- Trækketid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 stk. kyllingebryst uden skind (eller ca. 200 g koldt kyllingekød)
- 1 spsk olie (neutralt smagende, f.eks. rapsolie)
- 2 tsk stærk karry
- 2 dl langkornede ris (160 g)
- 3 1/2 dl vand
- 1/2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 250 g grønne bønner
- evt. 100 g mandler (smuttede)
- Varm olien i en grydeog rist karryen. Tilsætrisene, og lad dem opsugeolie. Tilsæt vandog salt og bring det ikog.
- Læg kyllingebryst ien si, krydr med lidt saltog peber, og sæt sienover gryden med kogenderis. Damp kødetunder låg ca. 12 min.,til det er gennemvarmt.
- Smag på risene, om deer færdige, og kog evt.lidt videre. Sluk, kombønnerne i, og lad demtrække i de varme ris5-10 min.
- Pluk eller rivdet kolde kyllingekød– det trevler let, hvisdet bliver skåret. Blandkyllingekød og evt.grofthakkede mandleri rissalaten, og smag tilmed salt og peber. Ladrissalaten køle af.
- Hvis den kommer i madkurvenlun, skal den spisesinden for et par timer.