Rissalat med kylling og karry

Rissalat med kylling og karry

God og mættende rissalat - nem at lave, hvis du har en rest kylling tilovers.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 30 min.
  • Trækketid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 stk. kyllingebryst uden skind (eller ca. 200 g koldt kyllingekød)
  • 1 spsk olie (neutralt smagende, f.eks. rapsolie)
  • 2 tsk stærk karry
  • 2 dl langkornede ris (160 g)
  • 3 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g grønne bønner
  • evt. 100 g mandler (smuttede)

  1. Varm olien i en grydeog rist karryen. Tilsætrisene, og lad dem opsugeolie. Tilsæt vandog salt og bring det ikog.
  2. Læg kyllingebryst ien si, krydr med lidt saltog peber, og sæt sienover gryden med kogenderis. Damp kødetunder låg ca. 12 min.,til det er gennemvarmt.
  3. Smag på risene, om deer færdige, og kog evt.lidt videre. Sluk, kombønnerne i, og lad demtrække i de varme ris5-10 min.
  4. Pluk eller rivdet kolde kyllingekød– det trevler let, hvisdet bliver skåret. Blandkyllingekød og evt.grofthakkede mandleri rissalaten, og smag tilmed salt og peber. Ladrissalaten køle af.
  5. Hvis den kommer i madkurvenlun, skal den spisesinden for et par timer.