Ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta
5
Ingredienser
- 5 stykker pighvar à 170 g.
- kapers, citronfileter og brøndkarse til pynt.
- Brændt smør:
- 180 g økologisk smør
- 30 g macademianødder
- 3 tsk soja
- 6 blade salvie.
- Knoldselleripuré:
- 500 g selleri
- 170 g smør
- 1,5 dl piskefløde
- salat og peber
- Polenta:
- 1,125 l vand
- 1,125 l tynd hønsefond
- 300g fintmalet polenta
- parmesan
- creme fraiche, 38 %
- salt og peber
- rasp, gerne af typen Panko.
Sådan gør du
- Brændt smør:
- Brun smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til med salvie.
- Knoldselleripuré:
- Kog sellerien mør i vand og blend den med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
- Polenta:
- Kog vand og hønsefond op og tilsæt polentaen. Kog den under låg i 40 min, men rør i den hver 3 minut.
- Smag til med parmesan, cremefraiche, salt og peber.
- Beklæd en bageplade med film og skær polentaen i kvadrater af 2 x 2 cm.
- Paner den i rasp og steg den på en pande til de er gyldne på alle sider.
- Steg pigvaren på panden i smør og krydr på begge sider med havsalt og hvid peber.
- Lun selleripuréen, anret med polenta og brunet smør. Pynt med kapers, citronfileter og brøndkarse