Opskrift på ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta

Ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta

5

Ingredienser

  • 5 stykker pighvar à 170 g.
  • kapers, citronfileter og brøndkarse til pynt.
  • Brændt smør:
  • 180 g økologisk smør
  • 30 g macademianødder
  • 3 tsk soja
  • 6 blade salvie.
  • Knoldselleripuré:
  • 500 g selleri
  • 170 g smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • salat og peber
  • Polenta:
  • 1,125 l vand
  • 1,125 l tynd hønsefond
  • 300g fintmalet polenta
  • parmesan
  • creme fraiche, 38 %
  • salt og peber
  • rasp, gerne af typen Panko.

Sådan gør du

  1. Brændt smør:
  2. Brun smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til med salvie.
  3. Knoldselleripuré:
  4. Kog sellerien mør i vand og blend den med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
  5. Polenta:
  6. Kog vand og hønsefond op og tilsæt polentaen. Kog den under låg i 40 min, men rør i den hver 3 minut.
  7. Smag til med parmesan, cremefraiche, salt og peber.
  8. Beklæd en bageplade med film og skær polentaen i kvadrater af 2 x 2 cm.
  9. Paner den i rasp og steg den på en pande til de er gyldne på alle sider.
  10. Steg pigvaren på panden i smør og krydr på begge sider med havsalt og hvid peber.
  11. Lun selleripuréen, anret med polenta og brunet smør. Pynt med kapers, citronfileter og brøndkarse