Rød spidskålssalat
Tina om salaten: Solsikkekernerne, som ristes i røget paprika, giver prikken over i’et i denne salat. Den passer til hverdagsmad som frikadeller eller fiskefrikadeller.
Ingredienser
- 300 g rød spidskål (alternativt almindelig)
- 250 g cherrytomater
- 1 bdt radiser (ca. 100 g)
- 35 g solsikkekerner
- ½ tsk koldpresset rapsolie
- ½ tsk røget paprikapulver
- 4 ramsløgblade
- ramsløgblomster til pynt (kan udelades)
- Dressing:
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- 2 tsk hyldeblomsteddike (eller æbleeddike)
- 2 tsk flydende honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Snit kålen fint, udelad stok og grimme yderblade. Skær tomaterne i halve og skær radiserne i skiver. Rist solsikkekernerne i ½ tsk olie på en varm pande, til de er gyldne. Drys paprikaen på og tag dem af varmen.
- DRESSING: Bland dressingen af olie, eddike, honning, salt og peber.
- SERVERING: Snit ramsløgbladene fint. Bland grønsager og dressing og smag salaten til med eddike, salt og peber. Anret den i en skål eller et fad og drys med solsikkekernerne og evt. ramsløgblomster.