Sund salat

Rød spidskålssalat

Tina om salaten: Solsikkekernerne, som ristes i røget paprika, giver prikken over i’et i denne salat. Den passer til hverdagsmad som frikadeller eller fiskefrikadeller.

Ingredienser

  • 300 g rød spidskål (alternativt almindelig)
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bdt radiser (ca. 100 g)
  • 35 g solsikkekerner
  • ½ tsk koldpresset rapsolie
  • ½ tsk røget paprikapulver
  • 4 ramsløgblade
  • ramsløgblomster til pynt (kan udelades)
  • Dressing:
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 tsk hyldeblomsteddike (eller æbleeddike)
  • 2 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Snit kålen fint, udelad stok og grimme yderblade. Skær tomaterne i halve og skær radiserne i skiver. Rist solsikkekernerne i ½ tsk olie på en varm pande, til de er gyldne. Drys paprikaen på og tag dem af varmen.
  2. DRESSING: Bland dressingen af olie, eddike, honning, salt og peber.
  3. SERVERING: Snit ramsløgbladene fint. Bland grønsager og dressing og smag salaten til med eddike, salt og peber. Anret den i en skål eller et fad og drys med solsikkekernerne og evt. ramsløgblomster.