tærte

Rødbedetærte med gedeost og basilikum

Prøv denne lækre rødbedetærte

4

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 100 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk kvark eller yoghurt naturel
  • 75 g smør
  • Fyld:
  • 200 g kogte rødbeder
  • ¼ bdt. basilikum
  • 4 æg
  • ¼ l fløde
  • 1 bæger gedeost i olie
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør: en grøn salat

Sådan gør du:

  1. Kom de to typer mel, salt og kvark eller yoghurt naturel i en blender og smuldr smørret deri. Blend, til dejen er samlet. I stedet for at blende dejen kan man også bare samle den med hænderne. Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
  2. Skær de kogte rødbeder i passende skiver og hak basilikum groft. Bland rødbeder og basilikum og fordel det i tærten.
  3. Pisk æg og fløde sammen med salt og peber, og hæld det over tærten. Smuldr til sidst gedeosten henover.
  4. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter, indtil den er gylden og færdigbagt.
  5. Server tærten lun eller kold med en grøn salat til.