Rødbedetærte med gedeost og basilikum
Prøv denne lækre rødbedetærte
4
Ingredienser
- Tærtedej:
- 100 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk kvark eller yoghurt naturel
- 75 g smør
- Fyld:
- 200 g kogte rødbeder
- ¼ bdt. basilikum
- 4 æg
- ¼ l fløde
- 1 bæger gedeost i olie
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør: en grøn salat
Sådan gør du:
- Kom de to typer mel, salt og kvark eller yoghurt naturel i en blender og smuldr smørret deri. Blend, til dejen er samlet. I stedet for at blende dejen kan man også bare samle den med hænderne. Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
- Skær de kogte rødbeder i passende skiver og hak basilikum groft. Bland rødbeder og basilikum og fordel det i tærten.
- Pisk æg og fløde sammen med salt og peber, og hæld det over tærten. Smuldr til sidst gedeosten henover.
- Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter, indtil den er gylden og færdigbagt.
- Server tærten lun eller kold med en grøn salat til.