Rødgrød & arme riddere
Vi serverer klassikeren på en ny og sundere måde. Glæd dig…
4
Ingredienser
- 1/2 kg blandede frugter: kirsebær, snittede rabarber, jordbær, ribs og solbær
- 2,5 dl vand
- ½ flækket vaniljestang
- 125 g fint rørsukker
- ½ dl maizena + koldt vand
- ARME RIDDERE:
- 4 skiver fuldkornsbrød
- 1 æg
- 1 dl minimælk
- 1 spsk ahornsirup
- ½ tsk stødt kanel
- SERVERING:
- 4 spsk mascarpone
- citronmelisse
Sådan gør du:
- Kom frugten i en gryde sammen med vand og vaniljestang. Kog den i 20 minutter. Sigt og mål saften. Du skal helst ende med en halv liter. Hæld den halve liter tilbage i gryden og kog den igennem med sukkeret. Rør maizena ud i lidt koldt vand. Når saften koger, hældes maizenajævningen i og koger med i tre minutter. Hæld rødgrøden i skåle, drys med en anelse sukker, det forhindrer, at grøden trækker skind. Sæt dem i køleskabet. Del brødskiverne og læg dem i et fad. Pisk æg, mælk, sirup og kanel sammen, hæld æggemassen over brødskiverne og lad dem trække i 10 minutter. Læg derefter brødene på en plade med bagepapir og bag dem gyldne ved 200° i ca. 25 min. Top rødgrøden med mascarpone, pynt med citronmelisse og server med arme riddere.