Opskrift på rødspætte med kammusling og rustik salat

Rødspætte med kammusling og rustik salat

Fisk og skaldyr i en skøn forening. Den fine rødspætte og den delikate kammusling smager super sammen.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    350 Kcal

4

Ingredienser

  • 500 g rødspætte filet
  • 50 g kammusling
  • 1 håndfuld baby spinat.
  • 100 g gedeost 12% (La Cabrette kan købes fx i Irma, Super brugen eller Superbest)
  • skal og saft fra 1 citron (øko)
  • salt og peber
  • tandstikker
  • Rustik salat
  • 100 g perlebyg eller perlerug
  • 1 bakke mørke champignoner (ca. 200 g)
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 bakke sukkerærter
  • 25 g valnødder
  • 100 g friske hindbær
  • 1 spsk olivenolie

Sådan laver du rødspætte og kammuslinger

  1. Smør rødspættefileterne med gedeost. Skær kammuslingerne i skiver og fordel dem og spinatblade over fisken. Riv skallen fra citronen og pres saften og fordel den over fisken.
  2. Luk fisken med en tandstik. Drys med salt og peber, og bag dem i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  3. Rustik salat:
  4. Kog perlebyggen i vand ved middelvarme i ca. 30 min. og lad den køle af. Svits de rengjorte champignoner i soja ved middelvarme i ca. 2-3 min. Bland det med strimler af peberfrugt, halveret sugar snaps, valnødder og friske hindbær. Hæld olien ud over og drys med salt og peber.
  5. Se også opskrift på Torsk i hot sauce.