Rødspætte med kammusling og rustik salat
Fisk og skaldyr i en skøn forening. Den fine rødspætte og den delikate kammusling smager super sammen.
Næringsindhold
- Energi pr. person:350 Kcal
4
Ingredienser
- 500 g rødspætte filet
- 50 g kammusling
- 1 håndfuld baby spinat.
- 100 g gedeost 12% (La Cabrette kan købes fx i Irma, Super brugen eller Superbest)
- skal og saft fra 1 citron (øko)
- salt og peber
- tandstikker
- Rustik salat
- 100 g perlebyg eller perlerug
- 1 bakke mørke champignoner (ca. 200 g)
- 1 gul peberfrugt
- 1 bakke sukkerærter
- 25 g valnødder
- 100 g friske hindbær
- 1 spsk olivenolie
Sådan laver du rødspætte og kammuslinger
- Smør rødspættefileterne med gedeost. Skær kammuslingerne i skiver og fordel dem og spinatblade over fisken. Riv skallen fra citronen og pres saften og fordel den over fisken.
- Luk fisken med en tandstik. Drys med salt og peber, og bag dem i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
- Rustik salat:
- Kog perlebyggen i vand ved middelvarme i ca. 30 min. og lad den køle af. Svits de rengjorte champignoner i soja ved middelvarme i ca. 2-3 min. Bland det med strimler af peberfrugt, halveret sugar snaps, valnødder og friske hindbær. Hæld olien ud over og drys med salt og peber.
- Se også opskrift på Torsk i hot sauce.