Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på torsk i hot sauce
Foto: Mikkel Adsbøl Torsk i hot sauce

Opskrift på torsk i hot sauce

Torsk i hot sauce

Kombinationen af torsk, tomat og stærke krydderier er godt for både din sundhed og din vægt.

4
Print

100 g perlerug eller vilde ris, kogt
1 bundt grønne asparges
3 fed hvidløg, i skiver
2 løg eller 1 porre, hakket
2 tsk paprika
1 tsk cayenne peber
1/2 tsk stødt kommen
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber
30 g olivenolie
3 dåser tomat pure
800 g torsk
bundt frisk koriander

Energi pr. person:
400 Kcal

Sådan laver du torsk

Svits hvidløg og løg sammen med krydderierne i olien. Tilsæt tomatpure og rør det godt sammen. Tilsæt 3 dl vand og lad det simre 3-5 min under låg. Del torsken i fire-otte stykker. Tilsæt stykker af fisk og lad det simre ca. 10 min under låg ved svag varme.

Damp aspargesene i vand med lidt salt, de skal kun lige være i vandet i få minutter, så der stadig er bid i dem.

Servér fisken i en skål pyntet med frisk koriander. Server kogt perlerug eller ris og let dampet asparges til.

Se også opskrift på Fiskemousaka og nem råkost.

Tip

Torsk er en mager fisk. Den indeholder meget protein og er derfor god hvis du vil tabe dig, da protein løfter din forbrænding.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Torsk, Dansk mad og Hovedret