Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på fiskemoussaka og nem råkost
Foto: Mikkel Adsbøl Fiskemoussaka og nem råkost

Opskrift på fiskemoussaka og nem råkost

Fiskemoussaka og nem råkost

Prøv en gang moussaka med fisk i stedet for kød, og bliv overrasket over den gode smag.

en time
Print
Fiskemoussaka og nem råkost til 4 personer

3 fed hvidløg, hakket
2 dåser hakkede tomater
2 tsk estragon
1/2 tsk tørret chili
1 tsk salt
1 tsk stødt muskatnød
2 små auberginer eller 3 squash, i alt 600 g
800 g ising, torsk eller sej
100 g revet ost (max 16%)
salt og peber

Råkost:
3-4 gulerødder, revet groft
1 rød peberfrugt, finthakket
1 stor bundt persille, finthakket
1 spsk citronsaft
3 spsk rapsolie med citron
salt og peber
1 spsk nigella frø ( jomfru i det grønne)

Energi pr. person:
375 Kcal

Sådan laver du fiskemousaka

Tænd ovnen på 225 grader. Bland hvidløg, tomat, estragon, chili, lidt salt og peber samt stødt muskat i en skål. Skær auberginerne i meget tynde skiver. Kom tomatblanding i bunden af et ovnfast fad belagt med bagepapir.

Læg et lag aubergineskiver ovenpå. Fordel stykker af fisk ovenpå og den resterende tomatsauce.
Læg aubergineskiver oven på. Drys med revet ost. Kom fadet i ovnen 45-60 min. Dæk evt. fadet med stanniol efter 30 min.

Råkost:
Bland grøntsagerne og vend dem i citronsaft, rapsolie og drys med salt og gurkemeje. Rist nigellafrøene på en tør pande i 2-3 min. Ryst løbende panden og fordel del til sidst over.

Se også opskrift på Orientalske fiskefrikadeller på spyd.

Tip

Retten mætter godt pga. det høje proteinindhold, og er dermed perfekt hvis du er på skrump.
Se, hvad vi ellers skriver om: Moussaka, Råkost, Fisk, Græsk mad og Hovedret