Røget laks med citroncreme - hertil hjemmelavede hvidløgsbrød
4-8 personer
Ingredienser
- ca. 8 blade romainesalat
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1 tsk. usprøjtet citronskal
- 1 spsk. citronsaft
- salt, peber
- 200 g røget laks af god kvalitet skåret i tynde skiver
- Pynt:
- frisk dild
- Hvidløgsbrød:
- 1 dl olivenolie
- 4 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk. hakket persille
- 8 skiver brød
- salt
- Pil bladene af romainesalaten, og skyl dem. Lad dem dryppe af, og dup dem tørre med et rent klæde. Læg bladene på et fad.
- Smag cremefraichen til med citronskal, citronsaft, salt og peber. Fordel cremen i laksestykkerne, og rul dem, så de har form som et kræmmerhus. Pynt med dild. Læg kræmmerhusene på fadet med salatbladene nederst.
- Hvidløgsbrød:
- Kom olie, hvidløg og persille i en dyb tallerken. Dyp brødene heri, indtil al olien er opsuget. Stil brødene på bagepapir på en bageplade med oliesiden opad. Kom brødene i ovnen ved 250 gr. ca. 7-10 min., til de er sprøde og let gyldne. Krydr med salt.