Rombudding med mandler
Gammeldags rombudding med mandler og kirsebærsovs.
(4 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stivnetid: 3-4 timer
- 50 g mandler
- 4 blade husblas
- 4 æggeblommer (pasteuriserede)
- 6 spsk sukker
- 3 dl fløde (9% eller 13%)
- 3 dl piskefløde
- ¾-1 dl rom
- Pynt:
- flødeskum og kandiserede roser eller violer
- Tilbehør:
- kirsebærsovs
- Skold, smut og hak mandlerne groft. Læg husblassen i koldt vand 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, hæld tilbage i gryden og varm det op til lige netop før kogepunktet – det må IKKE koge, så skiller det.
- Tag det fra varmen, knug husblassen fri for væde og kom den i den varme creme – den smelter med det samme. Sæt cremen i køleskabet, til den begynder at stivne let, det kan godt vare en halv times tid.
- Pisk imens piskefløden letstivnet. Vend lidt af den i den endnu letflydende creme sammen med rommen. Vend resten af piskefløden i. Vent med at hælde buddingecremen i en form eller skål, til den er som en tyk sovs. Lad den stivne koldt. Når buddingen er stiv, kan den vendes ud af en form, eller den kan serveres i en skål.
- Servér kirsebærsovs til. Det pynter altid med lidt kandierede violer eller roser på desserten.