Rosenkålssalat med røget laks og peberrodsdressing

Rosenkålssalat med røget laks og peberrodsdressing

4 personer

Ingredienser

  • 300 g rosenkål
  • 2 appelsiner eller 4 mandariner
  • 200 g røget laks i tynde
  • skiver
  • 2 spsk. hakkede hasselnødder
  • Peberrodsdressing:
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • 1-2 spsk. revet peberrod
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sukker
  • Pynt: dild
  • Tilbehør: ristede skiver af fuldkornsflute

  1. Pil bladene af rosenkålene, og kog dem i letsaltet vand et par min. Afkøl dem i en sigte. skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne, og skær fileter ud af appelsinerne med en skarp kniv. Fordel dem over rosenkålen. skær laksen i strimler, og fordel dem over. Rist de hakkede nødder på en tør pande, og drys dem over.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server den til salaten.