Spis i farver

Rosenkålssalat med spelt, æble og kapersvinaigrette

Vintervitaminer, der egner sig perfekt som tilbehør til f.eks. stegt andebryst, kylling eller en hakkebøf.

Rosenkålssalat med spelt,  æble og kapers-vinaigrette

Tid: ca. 15 min. plus kogetid

(4 pers.)

100 g perlespelt (eller lign. korn)

500 g rosenkål

2 grønne æbler

1 bakke karse

Kapersvinaigrette:

1 spsk. æbleeddike

3 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. grovkornet sennep

1 tsk. flydende honning

1 spsk. kapers

1. Skyl og kog spelt som angivet på emballagen.

2. Del rosenkålen i blade. damp rosenkålsbladene i 1 min. i så lidt vand som muligt. afdryp bladene.

3. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.

4. Vend korn med rosenkål, æbler og karse.

5. Rør eddike med olivenolie, sen-nep, honning og kapers. vend vinaigretten i salaten og server.