Opskrift på rosmarin-kylling med gratineret savojkål og selleri

Rosmarin-kylling med gratineret savojkål og selleri

Kylling, savoykål og selleri er sundt og aromatisk. Køb en god øko-kylling, som har en bedre smag i kødet end konventionelle kyllinger.

4

Ingredienser

  • 1 stor, flot øko-kylling eller en bornholmerhane
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ citron skåret i både
  • bladene af 3 kviste rosmarin
  • ½-1 savoykål (afhængig af størrelse)
  • ½ knoldselleri
  • 1 tsk revet citronskal
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g revet ost
  • Tilbehør: kogte eller ovnbagte kartofler

Sådan laver du kylling

  1. Rens kyllingen og parter den i 8 stykker. Kom kyllingen i et ovnfast fad og vend det sammen med salt, peber, olivenolie, citronbåde og rosmarin. Steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 40 min ved 200 grader til kødet er sprødt og gennemstegt.
  2. Tag yderbladene af savojkålen og skær kål og selleri i grove stykker. Kom det i en gryde og hæld ca. 3 cm vand i bunden af gryden – læg låg på og damp kål og selleri, indtil det er let mørt. Det tager ca. 8-10 min. Hæld kål og selleri i en sigte og lad vandet dryppe fra. Kom det i et ovnfast fad, og krydr med citronskal, citronsaft, salt, peber og olivenolie. Kom revet ost over og gratiner det i ovnen ved 225 grader 15-20 min til overfladen er gylden.
  3. Server stykker af ovnstegt kylling med rosmarin sammen med det gratinerede kål og kogte eller ovnbagte kartofler.

Tip

Lav de ovnbagte kartofler samtidig med kyllingen.