Rugbrødslagkage med rabarber og kanelcreme
Rugbrødslagkagen er lagt sammen med rabarberkompot og kanelcreme. Det giver en frisk og fyldig smag.Arbejdstid: 50 min.Bage/kogetid: ca. 30 min.Trækketid: ca. 1 timeBundene er fryse-egnede
8 personer
Ingredienser
- Rugbrødsbunde:
 - 6 æg (delt i hvider og blommer)
 - 250 g sukker
 - 100 g rugbrød (revet)
 - 1 tsk bagepulver
 - 100 g mandler eller hasselnøddekerner (fint hakkede)
 - smør til formene
 - Rabarberkompot:
 - 500 g rabarberstilke (uden blade, små stykker)
 - 150 g sukker
 - Kanelcreme:
 - ½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
 - 6 æggeblommer
 - 50 g sukker
 - 25 g majsstivelse
 - 1½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
 - 2 tsk stødt kanel
 
- Bunde:
 - Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og rør en æggeblomme i ad gangen.
 - Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
 - Fordel i 3 lagkageforme smurt med smør. Bag ca. 10 min. i en 220 grader varm ovn.
 - Rabarberkompot:
 - Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk det til og bag i ovnen 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
 - Kanelcreme:
 - Pisk mælk evt. blandet med fløde), æggeblommer,sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Smag til med kanel. Lad cremen blive kold og vend flødeskum i.