Saftige jordbærmuffins

Saftige jordbærmuffins

Jordbærmuffins pyntes her med hvid chokolade, men almindelig flormelisglasur er også lækkert.Arbejdstid: 30 min.Bagetid: ca. 30 min.Fryse-egnede

ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æg (str. mellem)
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 250 g mel (4 dl)
  • 2 dl cremefraiche (18%)
  • 1/2 dl mælk
  • 200 g jordbær
  • Pynt:
  • 100 g hvid

  1. Rør blødt smør og sukker sammen og rør æggene i.
  2. Kom revet citronskal, bagepulver og natron i melet. Rør det i dejen skiftevis med cremefraiche og mælk.
  3. Fordél dejen i kage- eller muffinsforme.
  4. Skyl, nip og tør jordbærrene. Del dem i mindre stykker. Stik dem i dejen.
  5. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 30 min. Lad dem svale.
  6. Smelt chokoladen og kom den på kagerne.
  7. Pynt med friske jordbær.