Saftigt havrebrød

Saftigt havrebrød

Giv havre hovedrollen i dit bagværk, her får du en lækker opskrift på et herligt sundt brød bagt med havregryn.

1 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl knækkede rugkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1½ tsk. salt
  • 10 g gær
  • ca. 525 g hvedemel

  1. Kog vandet op med havregryn, knækkede rugkerner og hørfrø 3-4 min. under omrøring. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør kærnemælk, honning og salt i. Udrør gæren heri. Tilsæt melet, og ælt dejen til den er smidig, men stadig fugtig. Har du en køkkenmaskine er det godt at lade dejen køre 5-10 min. Stil dejen til hævning natten over i køleskab dækket med plastfilm.
  2. Lad dejen stå i stuetemperatur 1 time før den skal bages. Form 1 aflangt ovalt brød. Snit og pensl brødet med vand. Bag brødet ca. 45 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.