Salade nicoise

Salade nicoise

Lækker sommermad, men også en perfekt ret til madpakken og picnickurven.

1 person

Ingredienser

  • 1 kogt æg
  • ½ rødløg
  • 8 små sorte oliven
  • 1 dåse tun
  • 1 romainesalat
  • Dressing:
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½-1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • Tilbehør: groft brød og evt. brødcroutoner

  1. Kog ægget 7 min., og lad det køle af.
  2. Skær rødløg i tynde både, og arranger løg, oliven, drænet tun og salat skåret i mundrette stykker i en madkasse.
  3. Pisk dressingen sammen, og dryp den over salaten (gerne kort tid før salaten skal spises). Læg ægget skåret i kvarter øverst. 
  4. Spis salaten med groft brød, og drys evt. croutoner over lige inden servering.