Salade nicoise
Lækker sommermad, men også en perfekt ret til madpakken og picnickurven.
1 person
Ingredienser
- 1 kogt æg
- ½ rødløg
- 8 små sorte oliven
- 1 dåse tun
- 1 romainesalat
- Dressing:
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 3 spsk. olivenolie
- ½-1 fed hvidløg
- salt og peber
- Tilbehør: groft brød og evt. brødcroutoner
- Kog ægget 7 min., og lad det køle af.
- Skær rødløg i tynde både, og arranger løg, oliven, drænet tun og salat skåret i mundrette stykker i en madkasse.
- Pisk dressingen sammen, og dryp den over salaten (gerne kort tid før salaten skal spises). Læg ægget skåret i kvarter øverst.
- Spis salaten med groft brød, og drys evt. croutoner over lige inden servering.