Salat med æg og brødcroutoner

Salat med æg og brødcroutoner

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2-3 hoveder salat (gerne forskellige)
  • 250 g markchampignoner
  • 8 æg
  • Brødcroutoner:
  • 8 skiver lyst brød
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • evt. hvidløg
  • salt og peber
  • Dressing:
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk vineddike
  • 3 spsk olivenolie
  • (evt.) 1-2 spsk vand
  • salt og peber

  1. Skær skorperne af brødetog skær det i groveeller fine terninger(efter smag). Vend demsammen med olivenolie,krydderier, salt og peberog bag dem gyldnei ovnen ved 220 graderca. 5 min. eller på enstegepande ved middelvarme.
  2. Skyl, slyng og pluk salaten.Rens svampeneog skær dem i skiver.
  3. Pisk dressingen sammenog vend salat ogsvampe i. Fordel det på8 tallerkner.
  4. Pochér æggene:sæt 1 liter vand,2 tsk salt og 1 spskeddike over at koge.Slå forsigtigt 4 æg ud ivandet ét ad gangen ogsaml hviden om blommenmed en træske.Lad dem simre 4 min.Løft dem op af vandetmed en hulske, lad demdryppe af på et stykkekøkkenrulle og anret påsalaterne. Gentag medde sidste 4 æg. Eller kogæggene smilende ca. 8min. i kogende vand. Pildem, halver dem og lægdem på salaterne. Drysmed brødcroutoner ogservér straks.