salat laks

Salat med fennikel, citrusfrugter og laks

Denne salat med røget laks er både frisk og sprød. En bund af rød quinoa sørger for, at du også bliver mæt.

4

Ingredienser

  • 1 dl rød quinoa
  • 2 dl vand + lidt salt
  • Fileter af 1 rød grapefrugt
  • Fileter af 1 stor appelsin
  • Fileter af 1 lime
  • 1-2 fintsnittede fennikel
  • 1-2 stilke fintsnittet bladselleri
  • Salt og peber
  • 200 g røget laksefilet i tynde skiver
  • 1 potte brøndkarse
  • Tilbehør: 200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kog den røde quinoa efter anvisningen på pakningen. Afdryp og afkøl den.
  2. Bland den kogte quinoa med grapefrugt, appelsin og lime samt fennikel og bladselleri, smag til med salt og peber.
  3. Fordel salaten på tallerkener med laks og brøndkarse på toppen, og server med fuldkornsbrød.
  4. Energi pr. person: 350 kcal., fedt 19%, protein 22%, kulhydrat 59%