Salat med hvide bønner, bacon og frugt
4 pers.
Ingredienser
- 200 g hvide bønner, gerne butterbeans
- 4 skiver bacon
- 1 mangofrugt
- 3 kiwifrugter
- 3 tomater
- 1/2 rødløg
- 4 spsk. citronsaft
- evt. 1 spsk. hakket, syltet jalapenochili
- 1 spsk. olivenolie
- salt, peber
- Udblød bønnerne natten over i rigeligt koldt vand. Kog bønnerne i friskt vand 1 time og 15 min. Afdryp og afkøl dem.
- Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle.
- Skræl mangoen, og skær den i både. Skræl kiwierne, og skær dem i tern. Skær tomaterne i mindre stykker. Snit rødløget. land bønner, frugt, grønt og evt. jalapenochili. Dryp med citronsaft og olie. Krydr med salt og peber. Pynt med smuldret bacon.