Salat med hvide bønner

Salat med hvide bønner

4 pers.

Ingredienser

  • 200 g hvide bønner
  • 250 g broccolibuketter
  • 2 stænger bladselleri
  • 3 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 rød peber
  • Marinade:
  • 2 spsk. hakket purløg
  • 1 spsk. mynte
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • peber
  • Desuden:
  • 100 g bacon i tern

  1. Læg bønnerne i blød i rigeligt vand 12 timer. Kog dem i friskt vand 1 time. Afdryp bønnerne i en sigte, og afkøl dem.
  2. Del broccolien i små buketter. Damp dem 2 min. i letsaltet vand, og afkøl dem i en sigte. Skær bladselleri og peberfrugt i små tern, tomater i halve skiver og agurken i kvarte skiver. Bland bønner og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Lad gerne salaten trække en times tid i køleskab.
  3. Steg baconternene sprøde på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle, og drys dem over salaten.