Salat med hvide bønner
4 pers.
Ingredienser
- 200 g hvide bønner
- 250 g broccolibuketter
- 2 stænger bladselleri
- 3 tomater
- 1/2 agurk
- 1 rød peber
- Marinade:
- 2 spsk. hakket purløg
- 1 spsk. mynte
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. dijonsennep
- peber
- Desuden:
- 100 g bacon i tern
- Læg bønnerne i blød i rigeligt vand 12 timer. Kog dem i friskt vand 1 time. Afdryp bønnerne i en sigte, og afkøl dem.
- Del broccolien i små buketter. Damp dem 2 min. i letsaltet vand, og afkøl dem i en sigte. Skær bladselleri og peberfrugt i små tern, tomater i halve skiver og agurken i kvarte skiver. Bland bønner og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Lad gerne salaten trække en times tid i køleskab.
- Steg baconternene sprøde på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle, og drys dem over salaten.