Salat med ovntørrede tomater og bacon

Salat med ovntørrede tomater og bacon

4 pers.

Ingredienser

  • 500 g små solmodne tomater
  • 100 g skiver bacon
  • ½ krølsalat
  • ½ romainesalat el. 1 hjertesalat
  • 1 potte basilikum
  • 2 spsk. pinjekerner
  • Vinaigrette:
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½-1 fed hvidløg
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Drys:
  • 1 håndfuld croutoner

  1. Halver tomaterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil pladen i ovnen ved 100 gr., og lad dem tørre 2½ time med ovndøren på klem. Lad tomaterne stå en eller flere nætter udækkede et lunt og tørt sted.
  2. Steg baconen sprød, og læg stykkerne på køkkenrulle.
  3. Vask salaten, og lad den dryppe af. Skær den i passende stykker, og kom den i en skål sammen med basilikumblade. rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem på salaten, når de er kolde.
  4. Pisk vinaigretten sammen.
  5. Kom bacon og tørrede tomater i salaten. gem resten af tomaterne på køl. drys salaten med croutoner. når du er gået i gang med at tørre tomater, kan du lige så godt lave en god portion, som du kan bruge løs af de næste dage.